dania główne 15.08.2022

owsianka kukurydziana z serem

25 min
3 porcje
Owsianka kukurydziana z serem
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Jeśli nie boisz się lepkich, lepkich owsianek, zdecydowanie musisz spróbować tego tradycyjnego tureckiego przepisu. Sekret polega na tym, że oprócz płatków kukurydzianych jest tu ser. I dużo sera, który należy całkowicie stopić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z mlekiem i dodaj umytą kaszę kukurydzianą.

Gotuj owsiankę do miękkości mieszając około 10 minut na małym ogniu.

Dodaj cały starty ser i kontynuuj gotowanie owsianki, zanim się rozpuści.

Wyjmij naczynie z pieca i pozostaw na 10 minut pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy