Najlepszym dodatkiem do naturalnie tłustych żeberek wieprzowych są ziemniaki. I tym razem proponuję natychmiast upiec je razem w piekarniku. Okazuje się, że jest jeszcze wygodniejszy i smaczniejszy, niż gdybyś gotował wszystkie produkty osobno.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- ziemniaki - 10 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- mleko - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na kawałki i wymieszaj z przyprawami.
Pokrój ziemniaki w plasterki i dopraw do smaku.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż ziemniaki. Posyp krążkami cebuli.
Ułóż żeberka na wierzchu i wlej trochę mleka.
Wyślij wszystko do piekarnika pod folią na 45-60 minut w 180 stopniach.
15 minut przed końcem zdejmij folię.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy