Oczywiście najłatwiej jest upiec rybę w ten sposób, pocierając ją przyprawami i zawijając w folię. Ale dzisiaj proponuję coś ciekawszego. Oto taki niezwykły przepis na mintaja z brokułami i kwaśną śmietaną! Okazuje się, że jest to coś w rodzaju zapiekanki lub bujnego omletu, a także z płatkami migdałów. Brokuły są świeże lub mrożone.
Składniki
- mintaj - 600 g
- brokuły - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 300 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 2 CZ. l.
- płatki migdałów - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mintaja na kawałki i włóż do formy.
Ułóż krążki cebuli i różyczki brokułów.
Ubij śmietanę z jajkiem, dodaj mąkę z przyprawami i ziołami i wymieszaj.
Równomiernie polej mintaja masą i posyp wszystko płatkami migdałów.
Piecz naczynie w piekarniku pod folią przez około 30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy