dania główne
22.01.2022
kotlety z kurczaka nadziewane serem, masłem i natką pietruszki
35 min
4 porcje
Przedstawiam wam ciekawy przepis na kotlety z nadzieniem. Wygląda trochę jak kotlet kijowski, ale moim zdaniem jest jeszcze smaczniejszy. Jako nadzienie stosuje się ser, masło i aromatyczną pietruszkę. Polecam podawać na gorąco.
Składniki
- mielony kurczak - 500 g
- ser (solidny) – 120 g
- pietruszka - pół
- masło (mrożone) – 80 g
- Olej roślinny - 4 art.
- bułka tarta - 80 G
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser i masło. Pietruszkę bardzo drobno posiekaj.
Ser, masło, pietruszkę wymieszaj, podziel na małe kawałki i uformuj okrągłe kulki.
Wymieszaj mielonego kurczaka z solą i mielonym pieprzem.
Z mielonego mięsa uformuj małą tortillę, ułóż kulkę maślano-serową, zwiń okrągły kotlet i zawiń w bułkę tartą.
Powtórz z resztą mięsa mielonego i nadzieniem. Jeśli kotlety nie zachowują kształtu, schowaj je na 2 minuty w zamrażarce.
Smaż kotlety na rozgrzanej patelni z olejem przez 4-5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy