Po prostu nie można się oprzeć najdelikatniej upieczonemu różowemu łososiu w śmietanie. Co więcej, jest to ogólnie bardzo dobra opcja do gotowania dowolnego łososia, w przeciwieństwie do białej ryby. Co jeszcze będzie potrzebne i co jeszcze możesz dodać-powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- różowy łosoś - 1 rzecz
- śmietana - 300 ml
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- suszone chili - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w krążki i połóż połowę na dnie formy.
Grubo posiekaj rybę i połóż ją na cebuli. Posyp wszystkie przyprawy i rozłóż grubo posiekany czosnek.
Na wierzch ułóż pozostałe krążki cebuli i polej wszystko śmietaną.
Piecz różowego łososia w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180-190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy