dania główne 23.02.2022

omlet z pieczarkami i brokułami w powolnej kuchence

40 min
3 porcje
Omlet z pieczarkami i brokułami w powolnej kuchence
grinchh, stock.adobe.com
0

Dzięki nowoczesnemu urządzeniu kuchennemu z łatwością ugotujesz przepyszny omlet. Jak zwykle brokuły gotuje się wcześniej w osolonej wodzie. Ważne jest, aby nie prześwietlać warzywa, w przeciwnym razie stanie się zbyt miękkie i straci swój kształt.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brokuły podzielić na małe różyczki i gotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty.

Wrzuć brokuły do durszlaka, a następnie przenieś do miski z zimną wodą.

Pokrój pieczarki na małe kawałki.

Jajka posolić, pieprzyć i lekko wstrząsnąć widelcem.

Dodaj śmietanę, mleko i jeszcze raz wymieszaj, aż się połączą.

Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia" i smaż pieczarki na oleju, aż będą ugotowane.

Do miski wolnowaru dodaj brokuły i polewę jajeczną.

Zamknij pokrywkę i aktywuj program "Pieczenie"na 20 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy