Dzięki nowoczesnemu urządzeniu kuchennemu z łatwością ugotujesz przepyszny omlet. Jak zwykle brokuły gotuje się wcześniej w osolonej wodzie. Ważne jest, aby nie prześwietlać warzywa, w przeciwnym razie stanie się zbyt miękkie i straci swój kształt.
Składniki
- jaja kurze - 6 sztuk
- śmietana - 2 art.
- mleko - 4 art.
- pieczarki - 100 g
- brokuły - 100 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Brokuły podzielić na małe różyczki i gotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Wrzuć brokuły do durszlaka, a następnie przenieś do miski z zimną wodą.
Pokrój pieczarki na małe kawałki.
Jajka posolić, pieprzyć i lekko wstrząsnąć widelcem.
Dodaj śmietanę, mleko i jeszcze raz wymieszaj, aż się połączą.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "smażenia" i smaż pieczarki na oleju, aż będą ugotowane.
Do miski wolnowaru dodaj brokuły i polewę jajeczną.
Zamknij pokrywkę i aktywuj program "Pieczenie"na 20 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 10 minut.