dżem śliwkowy z cytryną i imbirem

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy z cytryną i imbirem
natashaphoto, stock.adobe.com
0

Dżem śliwkowy jest zawsze gęsty, bogaty i oryginalny. Ale nawet można go uzupełnić, jeśli nie boisz się eksperymentów. Na przykład cytryna z imbirem jest idealna. Będzie nie tylko smaczny, ale także podwójnie przydatny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i przełóż owoce przez maszynę do mięsa.

Cytryny sparzyć wrzącą wodą, usunąć pestki i zmielić blenderem.

Zetrzyj imbir, wymieszaj wszystko razem i dodaj trochę wody w razie potrzeby.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i stopniowo dodawaj cukier.

Gotuj dżem na małym ogniu przez około 30 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy