dżem z melona

4 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z melona
Gaston, stock.adobe.com
0

Bardzo nietypowym, ale jednocześnie bardzo łatwym do przygotowania preparatem na zimę jest słodki i gęsty dżem melonowy. Wygląda na to, że to trochę ciekawostka, ale w rzeczywistości jest niesamowicie prosty w przygotowaniu. A potem powiem Ci, jak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz melona, usuń pestki i cienko pokrój miąższ.

Napełnij go cukrem i pozostaw na noc.

Dodaj wodę i sok z jednej cytryny. Pokrój drugą cytrynę na talerze i wyślij tam.

Gotuj dżem przez około godzinę na małym ogniu, mieszając.

Przetrzyj przez sito, ponownie zagotuj i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy