sos z czarnej porzeczki do mięsa z czosnkiem

40 min
1 porcja
Sos z czarnej porzeczki do mięsa z czosnkiem
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Uwielbiam mięso z sosami jagodowymi. Mam wiele ulubionych przepisów z różnych rodzajów jagód i tym razem podzielę się z wami opcją czarnej porzeczki. Ten sos zawiera dużo czosnku, dzięki czemu jest niesamowicie aromatyczny i pikantny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel porzeczki blenderem.

Posiekaj czosnek osobno i lekko podsmaż na odrobinie oleju.

Dodaj porzeczki, zagotuj i dodaj wszystkie przyprawy.

Dusić sos przez 10-15 minut.

Dodaj miód i ocet, wymieszaj sos i zwiń w wysterylizowanym słoiku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy