Uwielbiam mięso z sosami jagodowymi. Mam wiele ulubionych przepisów z różnych rodzajów jagód i tym razem podzielę się z wami opcją czarnej porzeczki. Ten sos zawiera dużo czosnku, dzięki czemu jest niesamowicie aromatyczny i pikantny.
Składniki
- czarna porzeczka - 1 szkło
- czosnek - 4 ząbki
- miód - 3 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- tymianek - 2 szczypta
- gałka muszkatołowa - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel porzeczki blenderem.
Posiekaj czosnek osobno i lekko podsmaż na odrobinie oleju.
Dodaj porzeczki, zagotuj i dodaj wszystkie przyprawy.
Dusić sos przez 10-15 minut.
Dodaj miód i ocet, wymieszaj sos i zwiń w wysterylizowanym słoiku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy