Bałtyckie lecho z cukinii na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bałtyckie lecho z cukinii na zimę
Szasz-Fabian Erika, stock.adobe.com
0

Zimą brakuje różnorodności warzyw, ale jest wyjście. Bałtyckie lecho z cukinii to świetny sposób na utrzymanie pysznego letniego Dania przez długi czas. Polecam przygotować tę przekąskę z wyprzedzeniem, aby cieszyć się nią w zimnych porach roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, przepuść przez maszynę do mięsa i gotuj puree przez 10 minut na dużym ogniu.

Dodaj pokrojoną na średnie kawałki paprykę i cukinię.

Gotuj lecho przez kolejne 20 minut, mieszając.

Dodaj czosnek, sól, olej, pomidor i cukier. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet i dodaj skrobię rozcieńczoną w wodzie.

Gotuj lecho przez kilka minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy