dania główne 24.11.2022

Klasyczna kasza manna na wodzie

15 min
4 porcje
Klasyczna kasza manna na wodzie
ange1011, stock.adobe.com
0

Klasyczna kasza manna jest najczęściej gotowana w mleku lub wodzie. A dzisiaj proponuję wypróbować drugą opcję. Jest to dobry wybór dla osób z nietolerancją laktozy i tylko wtedy, gdy nie ma pod ręką mleka ani śmietanki.

Składniki

  • woda - 500 ml
  • Manka - 3 art.
  • cukier - 2 art.
  • masło - 20 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i zamieszaj.

Zmniejsz ogień i wlej kaszę mannę cienkim strumieniem, mieszając.

Gotuj owsiankę przez 3-4 minuty, ciągle mieszając.

Zdejmij semolinę z ognia i dodaj masło.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy