Kiedy mam ochotę na coś pysznego, pieczę skrzydełka z kurczaka. To danie doskonale uzupełni nawet najbardziej zróżnicowany stół i na pewno nie pozostanie bez uwagi! Ponadto przygotowanie jest zaskakująco proste. Dzielę się z Tobą przepisem.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 800 g
- czosnek - 3 ząbki
- sos pomidorowy - 100 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka z kurczaka, osusz i umieść w misce.
Wymieszaj sok z cytryny, sos sojowy i pomidorowy, czosnek, sól, mielony pieprz przepuszczony przez prasę.
Wymieszaj powstałą marynatę ze skrzydłami, przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
Ułóż skrzydełka w wysmarowanej formie, przykryj folią i piecz przez 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy