dżem z czerwonej porzeczki bez sterylizacji

25 min
12 porcji
Dżem z czerwonej porzeczki bez sterylizacji
Dasha Petrenko, stock.adobe.com
0

Zebraliśmy bogate zbiory czerwonych porzeczek, a teraz nie wiesz, co z nich ugotować? Istnieje wiele opcji, ale wśród pierwszych Chcę zaoferować ten przepis. Dżem z czerwonej porzeczki bez sterylizacji to świetny sposób na konserwowanie zdrowych jagód.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody czerwonej porzeczki z pędzli i dokładnie spłucz.

Przełóż porzeczki przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na 2-3 godziny.

Gotuj dżem przez 5 minut, wyłącz ogrzewanie i odłóż na bok na kilka godzin.

Ponownie podpal patelnię, dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym dżemem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy