dżem jabłkowy z migdałami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z migdałami
volga1971, stock.adobe.com
0

Jak sprawić, by banalny dżem jabłkowy był bardziej oryginalny, gdy wypróbowano już różne owoce i jagody? Tym razem proponuję iść dalej i ugotować go z migdałami! Jednocześnie powiem Ci, jak najlepiej to zrobić, aby było smaczne i harmonijne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój obrane jabłka, przykryj cukrem i odstaw na noc.

Wlej wodę, zagotuj i gotuj przez 5 minut. Niech ostygnie.

Ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 15-20 minut.

5 minut przed ugotowaniem dodaj skórkę i sok z cytryny, posiekane migdały i starty imbir.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy