kompot brzoskwiniowy w plasterkach

30 min
4 porcje
Kompot brzoskwiniowy w plasterkach
sjhuls, stock.adobe.com
0

Istnieją dziesiątki, a nawet więcej sposobów na przygotowanie kompotu brzoskwiniowego na zimę. Można je wziąć w całości, pokroić na połówki lub pokroić w plasterki. Ta opcja jest dobra, ponieważ same owoce są później wygodne do pieczenia lub deserów.

Składniki

  • brzoskwinie - 800 g
  • woda - 2 L
  • cukier - 1 szklanka
  • sok z cytryny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z brzoskwiń i pokrój je w kliny.

Zagotuj wodę, dodaj cukier i wymieszaj.

Dodaj tam brzoskwinie i zagotuj kompot.

Wlej sok z cytryny, wlej kompot do sterylnych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy