Najbardziej soczyste i pyszne żeberka wieprzowe na kuchence uzyskuje się w masywnym żeliwnym kotle. A dzisiaj powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować. I natychmiast z ziemniakami, aby były również nasycone mięsnym aromatem i sokami.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 7-8 sztuk
- ziemniaki - 700 g
- woda - 1 szkło
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka i smaż w kotle przez 15 minut, od czasu do czasu obracając.
Dodaj grubo posiekaną marchewkę i cebulę.
Po 7 minutach dodaj ziemniaki i smaż przez kolejne 5 minut.
Wlej przyprawy, dopraw i gotuj wszystko w kotle pod przykryciem, aż ziemniaki będą gotowe.
5-7 minut przed końcem dodaj połówki pomidorków koktajlowych.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy