kapuśniak z kiszonej kapusty na zimę w słoikach

50 min
4 porcje
Kapuśniak z kiszonej kapusty na zimę w słoikach
0

Chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem na kiszoną kapustę w puszkach na zimę. Przedmiot jest tak aromatyczny i bogaty w smak, że ogrzewa nawet w najzimniejsze dni. Ponadto jest doskonale przechowywany w bankach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i paprykę, pokrój pomidory w kostkę i wyciśnij kapustę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj resztę warzyw i zagotuj. Dusić przez 15 minut.

Dodaj cukier, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Wlać ocet, dusić kapuśniak przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy