Chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem na kiszoną kapustę w puszkach na zimę. Przedmiot jest tak aromatyczny i bogaty w smak, że ogrzewa nawet w najzimniejsze dni. Ponadto jest doskonale przechowywany w bankach.
Składniki
- kapusta kiszona - 1.5 kg
 - cebula - 600 g
 - pomidory - 600 g
 - papryka - 600 g
 - marchew - 600 g
 - sól - 2 art.
 - cukier - 4 art.
 - Olej roślinny - 100 ml
 - ocet - 100 ml
 - liść laurowy - 2 kawałki
 - Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki, posiekaj cebulę i paprykę, pokrój pomidory w kostkę i wyciśnij kapustę.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj resztę warzyw i zagotuj. Dusić przez 15 minut.
Dodaj cukier, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Wlać ocet, dusić kapuśniak przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy