pierwsze dania 18.02.2022

zupa grochowa puree ze śmietaną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Grochowa zupa puree ze śmietaną
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Odrobina śmietany zmienia każdą zupę puree, a groch nie był wyjątkiem. Nadają delikatniejszą kremową konsystencję, przyjemny odcień i po prostu niesamowity smak. Radzę wziąć grubszy krem, ale to zależy od Twojego uznania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek i gotuj do miękkości zgodnie z instrukcją, około 45 minut.

Posiekaj i podsmaż cebulę i seler do miękkości.

Ubij warzywa z groszkiem za pomocą blendera. Dodaj przyprawy, wlej ciepłą śmietanę i ponownie ubij.

Gotuj zupę przez kolejne 3-5 minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy