
Podobnie jak inne rośliny strączkowe, soczewica doskonale uzupełnia mieszankę! Radzę wziąć czerwone odmiany, ponieważ pasują bardziej harmonijnie do naczynia. Ale to bardziej kwestia wyglądu, a nie smaku, więc skup się na swoich preferencjach.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości. Wyjmij z bulionu i pokrój w kostkę z resztą składników mięsnych.
Wyślij soczewicę do gotującego się bulionu. Po 10 minutach dodaj ziemniaki i całe mięso. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj ogórki i pomidory i smaż przez kolejne 5 minut. Wyślij smażenie do zupy.
Dodaj oliwki pokrojone w pierścienie i gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy