pierwsze dania 10.07.2022

solanka z soczewicą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z soczewicą
Julia29photo, stock.adobe.com
0

Podobnie jak inne rośliny strączkowe, soczewica doskonale uzupełnia mieszankę! Radzę wziąć czerwone odmiany, ponieważ pasują bardziej harmonijnie do naczynia. Ale to bardziej kwestia wyglądu, a nie smaku, więc skup się na swoich preferencjach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości. Wyjmij z bulionu i pokrój w kostkę z resztą składników mięsnych.

Wyślij soczewicę do gotującego się bulionu. Po 10 minutach dodaj ziemniaki i całe mięso. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj ogórki i pomidory i smaż przez kolejne 5 minut. Wyślij smażenie do zupy.

Dodaj oliwki pokrojone w pierścienie i gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy