
Taka lekka zupa grochowa na bulionie z kurczaka to prawdziwe znalezisko, gdy masz ochotę na coś rozgrzewającego, ale dość lekkiego. Polecam używać groszku, ponieważ gotuje się znacznie szybciej. Nie można go nawet namoczyć.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- groszek (kłuty) – 250 g
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- ziemniaki - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj filet z kurczaka do miękkości, wyjmij i pokrój w paski.
Opłucz groszek i gotuj we wrzącym bulionie przez 20 minut.
Pokrój wszystkie warzywa w paski i wyślij do groszku. Dodaj tam kurczaka i przyprawy.
Gotuj wszystko razem przez około 10 minut, aż składniki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy