Aby uczynić okroshkę bardziej satysfakcjonującą, ale jednocześnie pozostawić ją lekką i niezbyt kaloryczną, proponuję dodać do niej trochę ryżu. Najlepiej ugotować go wcześniej, aby miał czas na ostygnięcie. Aby się nie sklejał, możesz spłukać go wodą.
Składniki
- ryż - 80 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 4 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- jaja kurze - 4 kawałki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- śmietana - 200 g
- rosół z kurczaka - 1.5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj osobno kurczaka, ryż, jajka i ziemniaki.
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę, posiekaj warzywa.
Wymieszaj wszystko razem ze śmietaną.
Przykryj okroshkę zimnym bulionem do pożądanej konsystencji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy