pierwsze dania 10.03.2022

okroshka z ryżem

35 min
4 porcje
Okroshka z ryżem
Galina Mikhalishina, stock.adobe.com
0

Aby uczynić okroshkę bardziej satysfakcjonującą, ale jednocześnie pozostawić ją lekką i niezbyt kaloryczną, proponuję dodać do niej trochę ryżu. Najlepiej ugotować go wcześniej, aby miał czas na ostygnięcie. Aby się nie sklejał, możesz spłukać go wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj osobno kurczaka, ryż, jajka i ziemniaki.

Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę, posiekaj warzywa.

Wymieszaj wszystko razem ze śmietaną.

Przykryj okroshkę zimnym bulionem do pożądanej konsystencji.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy