Jeśli zamierzasz gotować barszcz, a buraki nie były w domu, to nie ma znaczenia. Doskonałą opcję można przygotować bez niej, chociaż kolor nie będzie tak nasycony. Powiem ci, jakich warzyw będziesz potrzebować, a jednocześnie podzielę się kilkoma sztuczkami.
Składniki
- wołowina - 350 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- ziemniaki - 400 g
- kapusta kiszona - 250 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę na małym ogniu, aż będzie miękka, około godziny.
Dodaj do tego pokrojone ziemniaki.
Drobno posiekaj resztę warzyw. Smaż cebulę z marchewką przez 2-3 minuty.
Dodaj pomidory, a po kolejnych 2 minutach kiszoną kapustę.
Jeszcze lekko podsmaż, dodaj pomidora, przyprawy, zmiażdżony czosnek i połowę bulionu, zmniejsz ogień i gotuj wszystko pod przykryciem przez 10 minut.
Włóż smażenie do barszczu i gotuj wszystko razem, aż ziemniaki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy