Wraz ze zwykłą białą kapustą w barszczu doskonale pasuje również Pekin. Pamiętaj jednak, że jest delikatniejszy w swojej konsystencji, więc gotuje się szybciej. Dlatego uważnie obserwuj proces gotowania.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- Burak - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- kapusta pekińska - 350 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- sos pomidorowy - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki, kapustę i cebulę, zetrzyj marchewki i buraki.
Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości.
Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki przez 5 minut. Dodaj sos pomidorowy, trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.
Wyślij kapustę i smaż do bulionu, dopraw i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy