pierwsze dania 24.11.2022

barszcz z kapustą pekińską na bulionie z kurczaka

45 min
4 porcje
Barszcz z kapustą pekińską na bulionie z kurczaka
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Wraz ze zwykłą białą kapustą w barszczu doskonale pasuje również Pekin. Pamiętaj jednak, że jest delikatniejszy w swojej konsystencji, więc gotuje się szybciej. Dlatego uważnie obserwuj proces gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki, kapustę i cebulę, zetrzyj marchewki i buraki.

Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości.

Podsmaż cebulę, marchewkę i buraki przez 5 minut. Dodaj sos pomidorowy, trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.

Wyślij kapustę i smaż do bulionu, dopraw i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy