Chcę podzielić się z wami najszybszą, najłatwiejszą i najsmaczniejszą domową okroshką – z kiełbasami i cebulą. W razie potrzeby możesz zalać cebulę wrzącą wodą przez kilka sekund, a wtedy stanie się bardziej miękka i nie będzie tak wyraźnie gorzka.
Składniki
- kiełbaski - 250 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 4 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 200 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- kefir - 1 l
- majonez - 6 art.
- musztarda - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka.
Dowolnie, ale bardzo drobno posiekaj wszystkie składniki.
Wymieszaj wszystko z musztardą i majonezem, a następnie napełnij okroshkę kefirem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy