pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z aromatycznymi ziołami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z pachnącymi ziołami
tasha_lyubina, stock.adobe.com
0

Kolendra, pietruszka, koperek i inne pachnące warzywa – do tego przepisu proponuję użyć wszystkiego, co najlepsze od razu. Zupa grochowa natychmiast zabłyśnie nowymi kolorami. Część ziół dodamy w procesie, a część już na samym końcu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć groszek przez godzinę. Pokrój kurczaka i ułóż je razem w misce wolnowaru.

Napełnij wodą i włącz tryb "Zupa" na godzinę.

Po 20 minutach dodaj pokrojone ziemniaki. Przez kolejne 10-posiekaną cebulę z selerem i startą marchewką.

Drobno posiekaj wszystkie zioła i czosnek. Dodaj połowę do zupy wraz z przyprawami 5 minut przed końcem programu gotowania.

Dodaj pozostałą połowę już przed podaniem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy