pierwsze dania 24.11.2022

barszcz z kiszoną kapustą i sokiem pomidorowym

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z kiszoną kapustą i sokiem pomidorowym
Yingko, stock.adobe.com
0

Bardzo ciekawym sposobem przygotowania barszczu jest dodanie kiszonej kapusty i soku pomidorowego. Kapusta nadaje barszczowi ciekawą kwaskowatość. A sok zastępuje pomidory i koncentrat pomidorowy, nadaje jasny czerwony kolor, nawet jeśli gotujesz bez buraków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj wołowinę wodą i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękka.

Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10-15 minut.

W tym czasie posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości.

Opłucz i wyciśnij kapustę, dodaj do smażenia i smaż przez kolejne 5 minut.

Wlej sok pomidorowy i gotuj warzywa przez 10 minut pod przykryciem. Wyślij na patelnię.

Gotuj Barszcz przez kolejne 5 minut i dodaj przyprawy z posiekanymi ziołami. Zdjąć z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy