Bardzo ciekawym sposobem przygotowania barszczu jest dodanie kiszonej kapusty i soku pomidorowego. Kapusta nadaje barszczowi ciekawą kwaskowatość. A sok zastępuje pomidory i koncentrat pomidorowy, nadaje jasny czerwony kolor, nawet jeśli gotujesz bez buraków.
Składniki
- wołowina - 400 g
- ziemniaki - 5 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- kapusta kiszona - 300 g
- sok pomidorowy - 250 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przykryj wołowinę wodą i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękka.
Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10-15 minut.
W tym czasie posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości.
Opłucz i wyciśnij kapustę, dodaj do smażenia i smaż przez kolejne 5 minut.
Wlej sok pomidorowy i gotuj warzywa przez 10 minut pod przykryciem. Wyślij na patelnię.
Gotuj Barszcz przez kolejne 5 minut i dodaj przyprawy z posiekanymi ziołami. Zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy