Jeśli wolisz proste i proste smaki i te same dania – ta zupa z puree kalafiorowego jest właśnie dla ciebie. Proponuję dodać do niego zapał za pomocą gałązki lub innego pachnącego świeżego tymianku.
Składniki
- kalafior - 2 kochana
- tymianek - 3 gałązki
- ser topiony - 100 g
- bulion warzywny - 1 L
- por - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż na oliwie z oliwek.
Wlać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj różyczki kalafiora i gotuj do miękkości.
Dodaj stopiony ser i mieszaj, aż się rozpuści.
Zmiel zupę blenderem i w razie potrzeby dodaj wodę, bulion lub mleko do konsystencji.
Podczas serwowania udekoruj gałązkami tymianku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy