Kapusta nie jest do końca klasycznym składnikiem solanki, ale nadal pasuje tutaj idealnie. Musisz tylko wcześniej dowiedzieć się, w którym momencie go dodać. Próbowałem różnych opcji, a dziś podzielę się z wami najbardziej udanymi.
Składniki
- kapusta - 500 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kiełbasa wędzona - 200 g
- parówki - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- oliwki - 1 garść
- ogórki kiszone - 3 kawałki
- ogórek solanka - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój.
Losowo pokrój wszystkie pozostałe składniki.
Dusić kapustę do miękkości i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze minutę.
Osobno podsmaż marchewkę i cebulę. Dodaj obrane pomidory i smaż jeszcze przez kilka minut. Na koniec dodaj ogórki i wymieszaj.
Wyślij wszystkie składniki mięsa do gotującego się bulionu. Po 10 minutach dodaj Wszystko inne, w tym solankę.
Gotuj mieszankę przez kolejne 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy