Gotowanie mieszanki z wędzonym mięsem w doniczkach jest jeszcze łatwiejsze niż na kuchence. Powoli gotuje się we własnych sokach. Nic się nie gotuje i nie pali, nie trzeba ciągle zaglądać pod pokrywkę i coś przeszkadzać. Same plusy!
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- wędzone - 200 g
- kiełbasa wędzona - 200 g
- ziemniaki - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 100 g
- pasta pomidorowa - 2 art.
- oliwki - 2 garści
- rosół z kurczaka - 500-700 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie składniki w kostkę. Rozłóż w doniczkach.
Dodaj pomidora, przyprawy do smaku i bulion.
Gotuj mieszankę w piekarniku przez 70-75 minut w 170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy