pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z dynią

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z dynią
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

A co, jeśli zastąpisz ziemniaki w ukraińskim barszczu czymś innym? Dynia świetnie nadaje się do tej roli. Ponadto harmonijnie łączy się z resztą głównych składników – z burakami i marchewką. I jak ugotować takie danie, powiem ci dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości i odcedź bulion.

Pokrój mniejsze wszystkie warzywa. Możesz zetrzeć buraki i marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką przez 3 minuty. Dodaj buraki i smaż tyle samo.

Dodaj dynię, a po 2 minutach pastę pomidorową i starte pomidory bez skórki.

Wlej trochę bulionu i gotuj wszystko pod przykryciem przez 5 minut.

Dodaj resztę bulionu, dodaj wołowinę i gotuj Barszcz przez 30 minut, aż warzywa będą gotowe. Na samym końcu dopraw.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy