A co, jeśli zastąpisz ziemniaki w ukraińskim barszczu czymś innym? Dynia świetnie nadaje się do tej roli. Ponadto harmonijnie łączy się z resztą głównych składników – z burakami i marchewką. I jak ugotować takie danie, powiem ci dalej.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości i odcedź bulion.
Pokrój mniejsze wszystkie warzywa. Możesz zetrzeć buraki i marchewki.
Podsmaż cebulę z marchewką przez 3 minuty. Dodaj buraki i smaż tyle samo.
Dodaj dynię, a po 2 minutach pastę pomidorową i starte pomidory bez skórki.
Wlej trochę bulionu i gotuj wszystko pod przykryciem przez 5 minut.
Dodaj resztę bulionu, dodaj wołowinę i gotuj Barszcz przez 30 minut, aż warzywa będą gotowe. Na samym końcu dopraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy