
Zupa grochowa wymaga czasu, aby sam groszek miał czas na normalne gotowanie. Ale nawet ten proces można przyspieszyć, jeśli istnieje takie pragnienie. W tym przepisie powiem Ci, jak zrobić najprostszą i najszybszą zupę grochową w powolnej kuchence.
Składniki
- groszek (kłuty) – 1 szkło
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 2 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 2 ząbki
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- woda - 3 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Złóż umyty groszek, posiekane ziemniaki i cebulę do wolnowaru.
Napełnij wodą i gotuj przez 45 minut w trybie duszenia.
Dodaj posiekane zioła, czosnek i przyprawy i zmiel zupę blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy