pierwsze dania 10.07.2022

solanka z żeberkami i kapustą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z żeberkami i kapustą
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz wędliny, a zwłaszcza wędzone żeberka-na pewno będziesz potrzebować tego przepisu na solankę. Nie jest do końca klasyczny, bo tu idzie jarmuż. Ale bardzo smaczne, a także dość proste!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj żeberka wodą, gotuj do miękkości i pokrój mięso.

Pokrój resztę produktów mięsnych i odeślij wszystko z powrotem do bulionu.

Cienko posiekaj zwykłą kapustę, wyciśnij kiszoną kapustę i smaż je razem przez około 10 minut. Dodaj pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.

Osobno podsmaż marchewki z cebulą i dodaj starte ogórki. Piecz przez kolejne 5 minut.

Wyślij wszystkie składniki do mieszanki i gotuj wszystko razem przez 15-20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy