Jeśli lubisz wędliny, a zwłaszcza wędzone żeberka-na pewno będziesz potrzebować tego przepisu na solankę. Nie jest do końca klasyczny, bo tu idzie jarmuż. Ale bardzo smaczne, a także dość proste!
Składniki
- żeberka wieprzowe - 500 g
- wędzone - 300 g
- gotowana kiełbasa - 200 g
- kapusta - 150 g
- kapusta kiszona - 150 g
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- oliwki - 2 garści
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przykryj żeberka wodą, gotuj do miękkości i pokrój mięso.
Pokrój resztę produktów mięsnych i odeślij wszystko z powrotem do bulionu.
Cienko posiekaj zwykłą kapustę, wyciśnij kiszoną kapustę i smaż je razem przez około 10 minut. Dodaj pomidora i smaż przez kolejne 5 minut.
Osobno podsmaż marchewki z cebulą i dodaj starte ogórki. Piecz przez kolejne 5 minut.
Wyślij wszystkie składniki do mieszanki i gotuj wszystko razem przez 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy