pierwsze dania 22.01.2022

zupa z żeberka wieprzowego, ziemniaków i kapusty

1 godz. 10 min.
5 porcji
Zupa z żeberka wieprzowego, ziemniaków i kapusty
tor2321, stock.adobe.com
0

Opcjonalnie zupy wieprzowe muszą być tłuste. Możesz przygotować lżejszą wersję chudego żeberka wieprzowego z dodatkiem ziemniaków i kapusty. W ogóle bez smażenia, zbóż i wielu warzyw. Ciekawa wersja pysznego bulionu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żeberka wieprzowe, pokrój i włóż do garnka.

Dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu, zimną wodę i gotuj przez 45 minut na małym ogniu.

Pokrój kapustę i obrane ziemniaki.

Dodaj ziemniaki i kapustę do garnka z mięsem. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.

Sól, wyłącz ogrzewanie i gotuj zupę pod przykryciem przez 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy