sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; bransoletka z granatu & 187; z sercem wołowym

25 min
6 porcji
Sałatka
Anzhela, stock.adobe.com
0

Przygotowanie do uroczystości zawsze wiąże się z przyjemnymi kłopotami. Jak urządzić dom, gdzie gościć i co najważniejsze-co podać na stole? Pamiętaj, aby w menu umieścić sałatkę "bransoletka z granatu". Mówię Ci, jak to gotuję!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj serce wołowe i obraną cebulę.

Zetrzyj buraki, marchewki i ziemniaki na grubej tarce.

Umieść szklankę na środku talerza. Pozwoli to nadać sałatce kształt pierścienia.

Ułóż ziemniaki, sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Ułóż serce wołowe, cebulę i marchewkę w kolejnych warstwach. Dodaj sól, pieprz i trochę majonezu.

Ułóż buraki, ponownie dopraw solą i pieprzem. Posmaruj majonezem ze wszystkich stron.

Udekoruj sałatkę ziarnami granatu, układając je grubo na całej powierzchni.

Ostrożnie wyjmij szklankę i włóż sałatkę do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy