Przygotowanie do uroczystości zawsze wiąże się z przyjemnymi kłopotami. Jak urządzić dom, gdzie gościć i co najważniejsze-co podać na stole? Pamiętaj, aby w menu umieścić sałatkę "bransoletka z granatu". Mówię Ci, jak to gotuję!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj serce wołowe i obraną cebulę.
Zetrzyj buraki, marchewki i ziemniaki na grubej tarce.
Umieść szklankę na środku talerza. Pozwoli to nadać sałatce kształt pierścienia.
Ułóż ziemniaki, sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Ułóż serce wołowe, cebulę i marchewkę w kolejnych warstwach. Dodaj sól, pieprz i trochę majonezu.
Ułóż buraki, ponownie dopraw solą i pieprzem. Posmaruj majonezem ze wszystkich stron.
Udekoruj sałatkę ziarnami granatu, układając je grubo na całej powierzchni.
Ostrożnie wyjmij szklankę i włóż sałatkę do lodówki na 1,5 godziny.