Mojito z wiśniami na zimę

30 min
10 porcji
Mojito z wiśniami na zimę
Costi, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy popularny koktajl powstał w 1931 roku. Od tego czasu nauczył się gotować z różnymi owocami, dodatkami, a nawet zamykać na zimę. Zwracam uwagę na doskonały przepis na Mojito z wiśniami. Przed podaniem polecam schłodzić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wiśnie i zalej je osoloną wodą przez 10 minut.

Wapno sparzyć wrzącą wodą i pokroić. Umyj miętę pod bieżącą wodą.

Umieść wiśnie, kawałki limonki i miętę w słoikach.

Napełnij wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 25-30 minut.

Delikatnie odcedź do rondla, dodaj cukier i gotuj przez 2 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy