pomidory z czerwoną porzeczką na zimę

20 min
12 porcji
Pomidory z czerwoną porzeczką na zimę
0

Jeśli nie lubisz dodawać octu do konserwacji, ten przepis jest dla ciebie! Pomidory są gotowane z czerwonymi porzeczkami, a jagody zawierają dużo kwasu askorbinowego. Nie tylko nadaje warzywom smak i kwaskowatość, ale także doskonale spełnia rolę konserwanta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Na dnie przygotowanych słoików umieść parasole koperkowe i przyprawy.

Ułóż pomidory w słoikach i przykryj czerwonymi porzeczkami.

Zalać wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 2 minuty.

Wlej wrzącą marynatę do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy