Półfabrykaty w puszkach rozwiązują dwa problemy-bezpieczeństwo sezonowych warzyw i prostą codzienną wygodę. Barszcz z ziemniakami i kapustą na zimę jest doskonałą ilustracją tego faktu. Pyszne, pachnące i czasami zaoszczędzą czas w dalszym gotowaniu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj kapustę, posiekaj pomidory w blenderze, posiekaj resztę warzyw.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj marchewki i buraki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj pomidory, ocet, sól i cukier.
Dodaj kapustę, paprykę i ziemniaki i gotuj barszcz na małym ogniu przez godzinę po ugotowaniu.
Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy