barszcz z ziemniakami i kapustą na zimę

2 godz. 0 min.
8 porcji
Barszcz z ziemniakami i kapustą na zimę
0

Półfabrykaty w puszkach rozwiązują dwa problemy-bezpieczeństwo sezonowych warzyw i prostą codzienną wygodę. Barszcz z ziemniakami i kapustą na zimę jest doskonałą ilustracją tego faktu. Pyszne, pachnące i czasami zaoszczędzą czas w dalszym gotowaniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj kapustę, posiekaj pomidory w blenderze, posiekaj resztę warzyw.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj marchewki i buraki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj pomidory, ocet, sól i cukier.

Dodaj kapustę, paprykę i ziemniaki i gotuj barszcz na małym ogniu przez godzinę po ugotowaniu.

Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy