Pomimo szerokiej gamy składników smak tej sałatki zaskakuje harmonią. Dzięki orzechom i serowi danie jest bardzo satysfakcjonujące. Porcja sałatki przez długi czas zaspokoi głód i wzbogaci organizm w przydatne substancje.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 100 g
- feta - 200 g
- kukurydza (puszka) – 1 Bank
- granat (ziarna) – 200 g
- orzechy włoskie (smażone) – garść
- śliwka (bez pestek) – 5 sztuk
- rodzynki - 1 art.
- sałata - 50 g
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.
Opłucz suszone śliwki i zalej gorącą wodą przez 10 minut.
Odcedź, osusz suszone śliwki i posiekaj.
Pokrój pomidory, pokrusz fetę rękami.
Rozerwij liście sałaty na kawałki.
Połącz kukurydzę, suszone śliwki, orzechy, granat, rodzynki, pomidory, liście sałaty i fetę.
Sól, pieprz, dopraw olejem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy