Uwielbiam niezwykłe kombinacje smaków. Pozwalają poczuć składniki w inny sposób, odkryć nowe potrawy i wzbogacić się gastronomicznie. Do takich celów idealna jest sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczą i pestkami dyni.
Składniki
- kapusta pekińska - 350 g
- pomarańczowy (duży) – 1 rzecz
- pestki dyni - 2 art.
- szczypiorek - 2 stem
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską i osusz ręcznikami papierowymi.
Podziel kapustę na liście i pokrój.
Pomarańczę sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, białe folie i pokroić w małe plasterki.
Nasiona dyni suszyć przez kilka minut na patelni.
Pokrój zieloną cebulę na małe kawałki.
W szerokiej misce połącz jarmuż, pomarańczę, zieloną cebulę, nasiona słonecznika, sól i oliwę z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy