Prosta, ale bardzo smaczna sałatka. Do gotowania potrzebujesz świeżej marchewki, ponieważ danie z gotowanym warzywem nie jest wystarczająco soczyste. Rozłóż sałatkę w przezroczystych szklankach lub szklankach, ale możesz podawać na dużym talerzu.
Składniki
- suszone śliwki (bez pestek) – 100 g
- ser (solidny) – 200 g
- marchew - 200 g
- majonez - 60 ml
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz suszone śliwki wrzącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój.
Drobno zetrzyj ser i obrane marchewki.
Wymieszaj marchewki z solą i sokiem z cytryny.
Nasmaruj dno przygotowanych naczyń majonezem.
Połóż połowę sera, dodaj majonez.
Następne warstwy to marchewka, suszone śliwki i pozostały ser.
Posyp ziołami i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy