Prosty przepis dla koneserów kuchni azjatyckiej. Składniki takie jak ocet ryżowy i olej sezamowy będą musiały zostać przeszukane w wyspecjalizowanych działach. Ale w końcu twoje wysiłki zostaną nagrodzone niesamowicie smacznym rezultatem.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- koreańska marchewka - 200 g
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- Sezam - 2 łyżeczka
- ocet ryżowy - 2 art.
- sos sojowy - 3 art.
- olej sezamowy - 3 art.
- cukier - 1 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ostra papryka obierz nasiona i drobno posiekaj.
Pokrój ogórki, jak chcesz.
Połącz ogórki, czerwoną paprykę, cukier i sól.
Wlej ocet, olej i sos sojowy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.
Dodaj sezam, koreańską marchewkę i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy