sałatki 12.02.2022

koreańska marchewka z marynowanymi ogórkami

15 min
5 porcji
Koreańska marchewka z kiszonymi ogórkami
Fukume, stock.adobe.com
0

Co lubisz bardziej: koreańska marchewka czy marynowane ogórki? Proponuję odłożyć na bok trudny wybór, ponieważ te składniki można połączyć w apetyczną sałatkę. Dodając sól i ocet, weź pod uwagę intensywność smaku ogórków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, ocet, mielony imbir i kolendrę. Wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.

Pokrój ogórki kiszone na małe kostki.

Dodaj ogórki i czosnek przepuszczony przez prasę do miski z marchewką. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy