Co lubisz bardziej: koreańska marchewka czy marynowane ogórki? Proponuję odłożyć na bok trudny wybór, ponieważ te składniki można połączyć w apetyczną sałatkę. Dodając sól i ocet, weź pod uwagę intensywność smaku ogórków.
Składniki
- marchew - 600 g
- ogórki kiszone - 150 g
- czosnek - 4 ząbki
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet - 1 art.
- mielony imbir - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Dodaj sól, cukier, ocet, mielony imbir i kolendrę. Wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.
Pokrój ogórki kiszone na małe kostki.
Dodaj ogórki i czosnek przepuszczony przez prasę do miski z marchewką. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy