Uwielbiam niezwykłe sałatki, więc zawsze próbuję nowych przepisów i eksperymentuję. W trakcie kolejnych poszukiwań kulinarnych natknąłem się na to danie. Okazuje się smaczny, satysfakcjonujący i bardzo oryginalny. Zdecydowanie powinieneś spróbować!
Składniki
do sałatki:
- czerwona ryba (gotowane) – 300 g
- cukinia (Młody) – 1 rzecz
- ziemniaki (gotowane w mundurach) – 200 g
- szpinak (baby) – 150 g
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
do tankowania:
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok pomarańczowy - 3 art.
- musztarda - 1 łyżeczka
- miód (płynny) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotowane ziemniaki pokrój i lekko zrumień na patelni.
Cukinię pokroić w plasterki i smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor po obu stronach.
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Oliwa z oliwek, musztarda, sok pomarańczowy i miód ubij mikserem 1,5-2 minuty. Masa powinna lekko zgęstnieć.
Połącz szpinak, rybę, cukinię i ziemniaki.
Sól, pieprz i polej przygotowanym dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy