sałatki 22.01.2022

Sałatka z gotowaną czerwoną rybą, pieczoną cukinią i ziemniakami

25 min
3 porcje
Sałatka z gotowaną czerwoną rybą, smażoną cukinią i ziemniakami
grinchh, stock.adobe.com
0

Uwielbiam niezwykłe sałatki, więc zawsze próbuję nowych przepisów i eksperymentuję. W trakcie kolejnych poszukiwań kulinarnych natknąłem się na to danie. Okazuje się smaczny, satysfakcjonujący i bardzo oryginalny. Zdecydowanie powinieneś spróbować!

Składniki

do sałatki:
  • czerwona ryba (gotowane) – 300 g
  • cukinia (Młody) – 1 rzecz
  • ziemniaki (gotowane w mundurach) – 200 g
  • szpinak (baby) – 150 g
  • Olej roślinny - 3 art.
  • sok z cytryny - 1 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
do tankowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane ziemniaki pokrój i lekko zrumień na patelni.

Cukinię pokroić w plasterki i smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor po obu stronach.

Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Oliwa z oliwek, musztarda, sok pomarańczowy i miód ubij mikserem 1,5-2 minuty. Masa powinna lekko zgęstnieć.

Połącz szpinak, rybę, cukinię i ziemniaki.

Sól, pieprz i polej przygotowanym dressingiem.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy