Połączenie serka śmietankowego, świeżych ziół i słonawych ryb zaskakuje wyrafinowaniem i harmonią. Taką sałatkę można bezpiecznie umieścić na środku najbardziej luksusowego stołu. Zapewniamy, że danie spodoba się nawet kapryśnym gościom.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- ogórki - 150 g
- rukola - 30 g
- ser śmietankowy - 100 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Połącz rukolę, ryby, awokado i ogórki.
Dodaj sól, mielony pieprz i ser śmietankowy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy