Nie lubisz kapusty morskiej? Wypróbuj ten przepis, a radykalnie zmienisz zdanie! Obfita sałatka może być podawana nawet jako samodzielne danie. Nie zapominaj, że po dodaniu majonezu okres przydatności do spożycia skraca się do 12 godzin.
Składniki
- kapusta morska - 200 g
- kalmary - 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary w osolonej wrzącej wodzie i gotuj przez 4 minuty.
Połóż kalmary na talerzu, ostudź i pokrój.
Obierz jajka i posiekaj.
Wymieszaj kapustę morską, jajka i kalmary.
Dodaj zmielony pieprz i sól.
Dopraw sałatkę majonezem i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy