Wystarczy dodać trochę ciecierzycy w puszkach do koktajlu morskiego w puszkach – a pełna sałatka jest gotowa na obfitą i zdrową przekąskę. Zamiast ciecierzycy możesz eksperymentować z soczewicą i innymi roślinami strączkowymi.
Składniki
- koktajl morski (w puszkach) – 300 g
- oliwki - 2 garści
- marchew - 1 rzecz
- ciecierzyca (w puszkach) – 100 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 g
- Zieleń (posiekany) – 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze 4 minuty po ugotowaniu, ostudź i obierz.
Zetrzyj marchewki.
Posiekaj wiśnie, dodaj oliwki, ciecierzycę, koktajl morski i posiekane warzywa.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy