Masz zamiar zrobić sałatkę z funchozy? Powinieneś wiedzieć o niektórych funkcjach produktu. Po pierwsze, nie jest od razu solony. Po drugie, gotowy makaron należy umyć zimną wodą. O reszcie dalej w przepisie.
Składniki
- Funchoza - 300 g
- szynka - 150 g
- Grzyby drzewne (smażone) – 20 g
- marchew - 50 g
- ocet ryżowy - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 1 art.
- mielony imbir - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka i dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.
Pokrój szynkę, grzyby drzewne i marchewkę.
Połącz funchozę, szynkę, marchewkę i grzyby drzewne.
Osobno wymieszaj ocet, olej, imbir i sól.
Wlej powstały sos do sałatki i wymieszaj. Zaparz naczynie przed podaniem przez 30-40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy