sałatki 22.01.2022

sałatka z wątróbki drobiowej, boczku i pomidorków koktajlowych

30 min
4 porcje
Sałatka z wątróbki drobiowej, boczku i pomidorów cherry
Viktor, stock.adobe.com
0

Kolejny obfity i pyszny przepis. Polecam ugotować go tuż przed podaniem, aby składniki nie miały czasu na ostygnięcie. Sałatkę można doprawić majonezem, ulubionym sosem lub oliwą z oliwek. Wybierz opcję według własnego uznania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wątrobę do miękkości.

Pokrój boczek na cienkie plasterki.

Smaż kawałki boczku na szybkim ogniu przez 2-3 minuty.

Pokrój pomidory koktajlowe na pół lub na ćwiartki.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Połącz wątróbkę drobiową, boczek, pomidory koktajlowe i liście sałaty.

Dodaj zmielony pieprz, sól, majonez i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy