Kolejny obfity i pyszny przepis. Polecam ugotować go tuż przed podaniem, aby składniki nie miały czasu na ostygnięcie. Sałatkę można doprawić majonezem, ulubionym sosem lub oliwą z oliwek. Wybierz opcję według własnego uznania.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 450 g
- boczek - 200 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- sałata lodowa - 200 g
- majonez - 2 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż wątrobę do miękkości.
Pokrój boczek na cienkie plasterki.
Smaż kawałki boczku na szybkim ogniu przez 2-3 minuty.
Pokrój pomidory koktajlowe na pół lub na ćwiartki.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Połącz wątróbkę drobiową, boczek, pomidory koktajlowe i liście sałaty.
Dodaj zmielony pieprz, sól, majonez i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy