Taki oryginalny przepis uzyskuje się na styku europejskich i azjatyckich tradycji kulinarnych. Więcej zieleni i warzyw, tuńczyk, musztarda Dijon, limonka i sezam – wszystko to, co najlepsze, łączy się w jednej sałatce.
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- rukola - 100 g
- papryka - 2 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- pomidory koktajlowe - 200 g
- Limonka - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 4 art.
- oliwki - 2 garści
- Sezam - 2 art.
- musztarda Dijon - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dowolnie posiekaj wszystkie warzywa, zetrzyj tuńczyka i ułóż wszystko na poduszce z mieszanki sałatkowej i rukoli.
Dodaj oliwki i skrop sałatkę sokiem z limonki i oliwą z oliwek.
Dodaj musztardę Dijon i posyp naczynie sezamem.
Udekoruj pierścieniami limonki.
Możesz dodać chili, czosnek lub pikantne azjatyckie przyprawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy