Interesujesz się kuchnią azjatycką? Następnie wypróbuj ten wspaniały przepis! Sałatka okazuje się soczysta, smaczna i pikantna. Dodaję połowę średniej strąka pieprzu, możesz dostosować jego ilość do swoich upodobań.
Składniki
- Funchoza - 250 g
- kapusta pekińska - 200 g
- Zieleń - 20 g
- ostra czerwona papryka - pół
- orzeszki ziemne (pieczony) – garść
- orzechy włoskie (smażone) – garść
- sos sojowy - 2 art.
- sos rybny - 1 łyżeczka
- ocet ryżowy - 2 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- mielony imbir - do smaku
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka, lekko spłucz i odstaw na cały płyn szklany.
Pokrój kapustę pekińską, czerwoną paprykę i zioła.
Połącz funchozę, jarmuż, ostrą paprykę, zioła, orzechy i orzeszki ziemne.
Osobno wymieszaj olej, ocet, sosy sojowe i rybne, mielony imbir, sól.
Wlej przygotowany sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy