sałatki 22.01.2022

pikantna sałatka z funchozą, kapustą pekińską i orzechami

15 min
5 porcji
Pikantna sałatka z funchozą, kapustą pekińską i orzechami
la_vanda, stock.adobe.com
0

Interesujesz się kuchnią azjatycką? Następnie wypróbuj ten wspaniały przepis! Sałatka okazuje się soczysta, smaczna i pikantna. Dodaję połowę średniej strąka pieprzu, możesz dostosować jego ilość do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą i przykryj przez 5 minut.

Wrzuć makaron do durszlaka, lekko spłucz i odstaw na cały płyn szklany.

Pokrój kapustę pekińską, czerwoną paprykę i zioła.

Połącz funchozę, jarmuż, ostrą paprykę, zioła, orzechy i orzeszki ziemne.

Osobno wymieszaj olej, ocet, sosy sojowe i rybne, mielony imbir, sól.

Wlej przygotowany sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy